Coöperatiekunsten (Juni 2019)

Coöperatiekunsten is opgericht door 4 vrouwen die allemaal zelf de weg bewandelen naar de nieuwetijdse economie. Zij weten dat die ontwikkeling alleen maar gaat door:

  • persoonlijke ontwikkeling waarin je jezelf bewust durft te overstijgen voorbij zelfrealisatie. Wat je iet bent kun je niet manifesteren
  • een nieuwe vitale balans te brengen in mannelijke en vrouwelijke organiseerprincipes en deze leeft en vormgeeft. Alleen in een vitale balans is je bedrijf toekomstbestendig en creëer je new business
  • nieuwe waardes en relaties te omarmen. Alle paradigma’s van de economie van de 19de eeuw kantelen.
  • en door tegelijkertijd een focus op zakelijke vitaliteit te houden. Zonder geldstroom geen business.

Vanuit verschillende achtergronden hebben zij coöperaties als organiseerprincipe van de nieuwe economie omarmd. Niet alleen hebben zij een schat aan kennis, kunde, formats en wegwijzers verzameld (academy), maar begeleiden ook succesvol ondernemers en organisaties die dit organiseerprincipe voor hun business willen inzetten (coaching). Een paar keer per jaar organiseren zij bijeenkomsten voor hun (aanzienlijk) netwerk waar praktijkervaring wordt uitgewisseld: zowel succes stories als notoire valkuilen komen aan bod (praktijkuitwisseling). En omdat de nieuwe economie zich steeds verder ontvouwt, en in steeds meer branches aan bod komt, verkennen we graag welke nieuwe mogelijkheden er steeds weer te vinden zijn (Lab). Want er bestaat geen copy-paste, en net als je denkt dat je het weet dient zich weer een nieuwe puzzel aan.
Een coöperatie werkt voor veel mensen, maar het gaat niet vanzelf. Hoe doen ze dat? It’s a kind of magic…. kom het vooral ervaren.